Gurksoppa med getost och gräslök
- AvAnna Johansson
Anna Johanssons gurksoppa med getost och gräslök är allra godast att äta kall. Perfekt en varm sommardag.
Gurksoppa med getost och gräslök
Gurksoppa– så lätt, friskt och somrigt!
6 portioner
Tid: 20 minuter
Du behöver:
2 färska gurkor
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 liter hönsbuljong/grönsaksbuljong
2 ½ dl vispgrädde
2 dl krämig getost
90 g spenat eller persilja
Salt och peppar
Olja, till stekning
Gör så här:
- Riv gurkan grovt. Finhacka lök och vitlök. Fräs alltsammans i lite olja. Häll på buljong och låt det hela koka ihop ett par minuter.
- Strax innan servering vänder du ner grädde och ost. Mixa i spenat alternativt persilja. Koka inte soppan mer, då finns det risk för att den skär sig. Krydda med salt och peppar och eventuellt lite pressad citron.
- Servera soppan ljummen eller kall.
Foto: Mira Vickman
