Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Här är guld-sushin som sägs ge dig lycka

13 feb, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Skulle du lägga 900 kronor på en bit guldpläterad sushi, som dessutom sägs bringa lycka? Då är det dags att åka till Japan!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
sushi-guld
Via: Bravo tv

Får det vara en bit sushi, rullad i guldblad? För den som älskar sushi över allt annat är det här något alldeles extra.

Den 3 februari firade Japan traditionsenligt Setsubun, en högtid där man gör olika saker för att avvärja ondska och bjuder in lycka i sina hem inför det nya året. En av de mer moderna traditionerna är att äta en ehomaki (”lucky direction sushi roll”), alltså en lycko-sushi. När du äter din ehomaki ska du rikta den åt det håll nästkommande år har som lyckoriktning. Enligt sägnen bringar det lycka och välstånd för kommande år. Det här har givetvis restauranger och matbutiker tagit fasta vid och det finns olika varianter av ehomaki att köpa i hela landet.

Annons

Guld-sushi med ovanliga ingredienser

I en källare (!) under ett stort köpcentrum i Shinjuku i Japan finns det en alldeles unik ehomaki att köpa. Åtminstone om du har cirka 900 kronor över och känner för att spendera dem på en bit sushi.

Förutom att rullen är klädd i guld, vilket såklart drar upp priset en hel del, innehåller den även flera ovanliga sorters fisk och skaldjur. I den här sushirullen hittar du bland annat tonfisk, blåsfisk, bläckfisk, ål, krabba, laxrom, sillrom, havsruda, rå sjöborre, havsöron och goliatgrouper.

Via: rocketnews24
Via: rocketnews24
Via: rocketnews24
Via: rocketnews24

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons