Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Guide: Här ligger kändisarnas krogar i Stockholm

27 feb, 2020 
Av
Om du vill äta och dricka som stjärnorna under din vistelse i Stockholm finns det många ställen att kolla in. Här listar vi restauranger, caféer och barer som ägs av kändisar. Med lite tur är de på plats när du går dit!
Annons

I Stockholm vimlar det av restauranger. Om du är ute efter att skåda kändisar kan den här listan vara just vad du behöver. För flera stjärnor har etablerat sig i krogvärlden och dyker upp på sina egna ställen med jämna mellanrum. Här är 19 restauranger, caféer och barer med celebra ägare. Bon apetit!

Broms och Glöd – Anna Broms

Kocken Anna Broms blev rikskänd efter sin medverkan i Kockarnas kamp på TV4 år 2018. Hon driver omåttligt populära restaurang Broms Karlaplan som är en bistro, bar och delikatessbutik i ett. Hit kan du gå för att äta en god surdegsfralla till frukost, dagens rätt till lunch, trerätters middag eller matig brunch. Är du sugen på att mingla passar baren utmärkt till det också. 

På Djurgården ligger hennes andra projekt, restaurang Glöd på museet Vikingaliv. Här har hon specialiserat sig på nordisk mat som älggryta och köttbullar med gräddsås. För stora och små!

Adress:

Annons

Broms Karlaplan, Karlavägen 76, Östermalm.

Glöd, Djurgårdsvägen 48, Djurgården.

Garba – Marion Ringborg

Gamla riksarkivet
Inne i Gamla Riksarkivet ligger Marion Ringborgs popup-krog Garba.

Ett annat känt ansikte från Kockarnas kamp är Marion Ringborg som tillsammans med Linn Söderström driver pop-up-restaurangen Garba på Gamla Riksarkivet. Här kan du ta ett snack i dryckesrummet samtidigt som du sippar på ett gott glas vin, för att sedan sitta ned i matsalen och njuta av rätter med betoning på nordiska och italienska smaker.

Adress:

Norrlandsgatan 24, Norrmalm.

Thielska Galleriets café – Monika Ahlberg

Monika Ahlberg
Monika Ahlberg driver Thielska Galleriets café på vackra turistmagneten Djurgården.

Kokboksförfattaren Monika Ahlberg driver caféet på konstmuseet Thielska Galleriet på Djurgården. Hit kan du gå för att äta dagens soppa med nybakat bröd, sallader och matiga smörgåsar. Dessutom finns hembakade sötsaker om du hellre tar en söt fika. På sommaren kan du ta med dig godsakerna ut i skulpturparken. Caféet följer museets öppettider och är gratis att besöka.

Adress:

Sjötullsbacken 8, Djurgården.

The Fishery och Moderna Museet – Malin Söderström

Malin Söderström
Malin Söderström har ett snabbmatskoncept med fokus på fisk samt restaurangen på Moderna Museet.

Malin Söderström har lagat mat i Nyhetsmorgon, gästat Sveriges mästerkock och tävlat i Kockarnas kamp på Tv4. Hon är dessutom författare av en rad kok- och bakböcker. Nu driver hon The Fishery, en snabbmatskedja med fisk i olika former (taco, burgare, gryta, sallad) på menyn. The Fishery finns i foodcourts på två platser i centrala Stockholm samt i Täby.

Annons

Dessutom driver Malin Söderström restaurangen inne på Moderna Museet med dagens lunch och helgbrunch.

Adress:

The Fishery Brunkebergstorg , Brunkebergstorg 14, Norrmalm.

The Fishery Teatern, Götgatan 98, Södermalm.

Restaurang Moderna Museet, Exercisplan 4, Skeppsholmen.

Jureskogs, Rolfs kök och AG – Johan Jureskog

johan jureskog
Johan Jureskog har startat en egen hamburgerkedja vid namn Jureskog. Han driver även en av Sveriges bästa köttrestauranger, AG, och klassiska Rolfs kök.

Tv-kocken Johan Jureskog har många strängar på sin lyra. Efter att ha medverkat i programmet Världens bästa burgare på Tv3 startade han en egen hamburgerkedja vid namn Jureskogs. Ambitionen med kedjan är att ”förändra synen på snabbmat” genom att tillaga den långsamt och varsamt med noga utvalda råvaror. På menyn finns klassiska cheeseburgare, milkshakes och pommes. Också grönkålssallad, friterade grönsaker och pimientos de patron. Jureskogs finns numer även i Lund och Mjölby.

Annons

Är du intresserad av mer fine dining ska du bege dig till klassiska krogen Rolfs kök där Johan Jureskog en gång i tiden startade sin kockkarriär och sedan gick in som delägare. De serverar delikatesser som sniglar, anklever, ostron och oxkind. En kul inredningsdetalj är stolarna som hänger på väggen.

Ytterligare en restaurang signerad Jureskog är AG som specialiserar sig på riktigt fint kött.

Adress:

Jureskogs, Sveavägen 47 och Jakobsbergsgatan 21, Norrmalm.

Rolfs kök, Tegnérgatan 41, Norrmalm/Vasastan.

AG, Kronobergsgatan 37, Kungsholmen.

Un Poco – Sebastian Ingrosso och Axel ”Axwell” Hedfors

Restaurang Un Poco
Restaurang Un Poco drivs av Sebastian Ingrosso och Axel ”Axwell” Hedfors från Swedish House Mafia och DJ-duon Axwell Ingrosso.

Un Poco är ett riktigt vattenhål för influensers och bloggkändisar. Hit går både Bianca och Benjamin Ingrosso för att njuta av gräddiga tryffelmakaroner, oxcarpaccio och burrata caprese. Till saken hör att deras kusin, Sebastian Ingrosso, är delägare tillsammans med Axel ”Axwell” Hedfors. Båda är kända för sina DJ-karriärer i Swedish House Mafia och duon Axwell Ingrosso.

Annons

Vill du gå hit är det bordsbokning som gäller, så poppis är det!

Björn Borg är en av många kändisar som uppskattar Un Pocos kök.

Adress: 

Karlavägen 28, Östermalm.

Lily’s Burger – Joel Kinnaman och Mahmut Suvakci

Joel Kinnaman Lily's Burger
Hollywoodstjärnan Joel Kinnaman och skådespelarkollegan Mahmut Suvakci står bakom hamburgerkedjan Lily’s Burger.

Joel Kinnaman är en annan internationell superkändis som valt att sätta sitt avtryck i restaurangvärlden. Han driver hamburgerkedjan Lily’s Burger tillsammans med skådiskollegan Mahmut Suvakci. Lily’s Burger finns på två platser i Stockholm samt i Örebro. Restaurangerna är inredda som amerikanska diners med nummerplåtar på väggarna, jukebox i hörnen och barstolar vid borden. Menyn är den du förväntar dig; burgare, milkshakes och pommes med smällt ost. Mottot är ”lekfulla burgare”. De har namn som den gode, den onde och den fule.

Annons

Kinnaman själv äter här gärna när han är hemma i Stockholm.

Adress:

Södermannagatan 27, Södermalm.

Hornsbergs strand, 47, Kungsholmen.

Coffeeshop by Juiceverket – Andreas Wilson

Andreas Wilson på Juiceverket
Andreas Wilson blandar smoothies på sitt Juiceverket.

Andreas Wilson slog igenom med sin huvudroll i filmen Ondskan och driver numer två juicebarer samt catering i Stockholm. Juicebarerna ligger i anslutning till populära träningsklubben Fightbox som har två anläggningar, en vid Slussen och en vid Stureplan. Förutom fräscha juicer och smoothies med både frukt och grönt, säljer de färska mackor, fikabröd och sallader.

Adress:

Katarinavägen 20, Södermalm.

Brunnsgatan 5, Stureplan.

Kale & Crave – Sebastian Ingrosso, Alessandro ”Alesso” Lindblad och Vincent Pontare

Sebastian Ingrosso, Alessandro ”Alesso” Lindblad och Vincent Pontare
Sebastian Ingrosso, Alessandro ”Alesso” Lindblad och Vincent Pontare driver hälsoinriktade Kale & Crave.

Kale & Crave drivs av ett riktigt känt gäng, nämligen Sebastian Ingrosso, Alessandro ”Alesso” Lindblad och Vincent Pontare. Inriktningen är hälsosam och snabb mat med ekologiska råvaror. Det finns varken tillsatt socker, laktos eller gluten i rätterna. De serverar både varm mat och sallader.

Adress: 

Roslagsgatan 2, Vasastan.

Pane Fresco – Paolo Roberto

Pablo Roberto på restaurang Pane Fresco
Pablo Roberto driver restaurangen Pane Fresco på Åhléns citys övre plan.

Pasta- och pizzakungen Pablo Roberto är ett välkänt ansikte. Han skriver kokböcker, lagar mat i tv och har en egen serie italienska produkter i mataffären. Dessutom driver han restaurangen Pane Fresco på Åhléns citys övre plan och i Hammarby sjöstad. Pastan (vad sägs om en carbonara?) kokas al dente om inte annat önskas från gästen. Pizzorna bakas med extra virgin olivolja, parmesan och italienskt caputomjöl. Dessertlistan består av tiramisu och pannacotta. Väl värt ett besök efter shoppingrundan!

Annons

Adress:

Klarabergsgatan 50, Norrmalm.

Hammarby Kaj 4, Hammarby Sjöstad.

Aifur och Lasse i gatan – Martin ”E-Type” Eriksson

Martin E-Type Eriksson och restaurang Aifur
Martin ”E-Type” Eriksson driver Lasse i gatan och Aifur, båda i Gamla stan.

Mångsysslaren Martin ”E-Type” Eriksson är både artist och krögare. Hans stora intresse för epokromanik och vikingatiden har inspirerat de två restaurangerna Lasse i gatan och Aifur i Gamla stan.

På Aifur är det 700-talet som gäller. Här serveras mjöd, dagens trefoting, ankarskaka, och hjortmannens tallrik. Inredningen består av vikingahjälmar, sköldar och rejäla träbord. Inte sällar har de livemusik i baren.

Konceptet för Lasse i gatan är placerat hundra år fram i tiden med pirattema i ett vackert källarvalv från 1700-talet. Både personal och stamgäster klär sig i tidsenliga kläder, allt för att alla ska få det autentiska känslan. Menyn har rustika rätter som entrecôte, lammlägg och högrevsburgare.

Annons

Adress:

Aifur, Västerlånggatan 68, Gamla stan.

Lasse i gatan, Västerlånggatan 60, Gamla stan.

450 Gradi – Jesper Blomqvist

Jesper Blomqvist på 450 gradi
Jesper Blomqvist vid den berömda ugnen på pizzerian 450 gradi på Lidingö.

Fotbollsproffset Jesper Blomqvist älskar det italienska köket i allmänhet och det napolitanska i synnerhet. Så pass att han investerat i en napolitansk pizzaugn som bakar pizzorna på bara några minuter i 450-gradig värme. Ugnen står placerad i hans pizzeria som ligger vackert beläget vid kajpromenaden i Dalénum på Lidingö. Hit vallfärdar både öbor och stockholmare för att äta något från den rika pizzameny som består av ett 20-tal sorter.

Pssst… de har även Nutellapizza! Hjärtögon på den.

Adress:

Periskopvägen 19, Lidingö.

Sandhäxan – Erik ”Jerka” Johansson

Erik Jerka Johansson och smörgås från Sandhäxan
Skådespelaren Erik ”Jerka” Johansson är mest känd för sin karriär som barnskådis och på senare år rollen i Bonusfamiljen på SVT. Han driver nu även Sandhäxan.

Sandhäxan är en restaurang, bar och delikatessbutik som drivs av skådespelaren Erik ”Jerka” Johansson från älskade Bonusfamiljen. Namnet på stället kan låta som ett hittepåord, och det är det – men med en fyndig tanke bakom. För vad blir engelska ordet sandwich om det direktöversätts till svenska? Jo, sandhäxa. Typ.

Annons

I vart fall är det mackor som gäller. En grilled cheese med massa smällt ost, en macka med friterad kycklingmacka och chilisynt, och en annan med långbakat fläsk, picklade morot och koriander, för att ge några exempel.

Adress:

Gästrikegatan 13, Vasastan

Mr Cake – Roy Fares

Roy Fares på Mr Cake
Kungen av kakor, Mr Cake själv, Roy Fares (t.h.), tillsammans med delägare Mattias Ljungberg (t.v.).

Vad är väl en lista över kändiskrogarna om inte ett riktigt bra fik får smyga sig in som undantag från regeln? För Roy Fares är kändiskonditorn som tagit riktigt svulstiga amerikanska bakverk till Sverige. På hans fik Mr Cake, som även finns i Göteborg, säljs sockriga munkar, höga cheesecakes, frasiga red velvet-croissanter och chokladdrypande tårtor. Hit ska du gå med en väl upparbetad aptit för sötsaker. Det är ofta kö långt ut på gatan så ett tips är att köra på take away som har en egen kassa utan väntetid. Här kommer du inte gå ifrån besviken.

Adress:

Rådmansgatan 12, Vasastan.

Watson’s Bar, Hotell Rival – Benny Andersson

Benny Andersson på Watson’s Bar, Hotell Rival
ABBA-Benny äger hotell Rival där Watson’s Bar inryms.

En av Sveriges kändaste artister genom tiderna är ABBA:s Benny Andersson. Han är ägare av Hotel Rival vid Mariatorget där internationella kändisar gärna bor vid sina besök i Stockholm. I hotellet finns vinbaren Watson’s Bar som var en fin uteservering. De fokuserar på drinkar i toppklass, musik och events för både hotellgäster och förbipasserande besökare. Barmenyn består av toast skagen, hamburgare, mac´n´cheese, caesarsallad och fisk- och skaldjursgryta.

Adress:

Mariatorget 3, Södermalm.

Foto: TT

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons