Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Gudomlig glasstårta

11 nov, 2017
AvRedaktionen
Gudomlig glasstårta.
Med färdigköpt glass är det busenkelt att svänga ihop den här beroendeframkallande desserten. Dessutom går den att variera i det oändliga, välj din egen favoritglass!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8–10 personer

Tid: ca 15 min + 2 timmar i frysen

Du behöver:

1/2 liter hallonsorbet

1 1/2 liter vaniljglass

2 dl hallon (färska eller frysta, tinade)

1/2 dl florsocker

Gör så här:

Ta fram vaniljglassen och låt den bli mjuk. Spara några hallon till garnering och rör sedan resten tillsammans med florsockret. Vänd ner i glassen. Klä insidan av en stor skål, ca 2 liter med plastfolie, folien ska hänga ut en bit över kanten. Tryck ut glassen i ett tjockt lager runt skålens innerkanter och botten, lättast går det med en sked. Lämna ett ”hål” lika stort så att det rymmer en mindre skål, ca 1 liter. Pressa ner den lilla skålen i den stora så får du perfekt mått. Lyft ur den lilla skålen och ställ in den stora skålen i frysen.

Klä även den lilla skålen med plastfolie så att det går ut en bit över kanten. Fyll den helt med hallonsorbet. Ta ut den stora skålen ur frysen. Lossa hallonsorbeten från den lilla skålen och ta bort plastfolien. Placera den därefter i hålet. Ställ in i frysen ca 2 timmar. Stjälp upp glasstårtan på ett fat och garnera med hallon.

Gudomlig glasstårta.
Gudomlig glasstårta.

Av: Anna Went

Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons