Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Gucci öppnar restaurangen Gucci Garden – se bilderna

12 jan, 2018 
AvSanna Hallert
Nu slår Gucci upp dörrarna till sitt nya koncept Gucci Garden – en restaurang-museum-galleri-butik-bio i ett!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Restaurangen är inredd precis så som vi förväntar oss av Gucci och ansvarig för menyn är ingen mindre än kocken Massimo Bottura som tidigare belönats med tre Michelin-stjärnor.

Se bilderna av inifrån Gucci Garden här!

På markplan av det nyrenoverade medeltidspalatset från 1359, Palazzo della Mercanzia, möts besökarna av en bazarliknande butik där helt unika plagg, accessoarer och inredning säljs som inte säljs i några andra Guccibutiker.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Restaurangen Gucci Osteria har endast 50 platser och gissningsvis kan reservation vara på plats om man vill ha bord. Menyn är skapad av Massimo Bottura som belönats med tre Michelin-stjärnor och du hittar både klassiska rätter som risotto och tortellini såväl som lyxiga versioner av hamburgare och korv med bröd.

På över plan inryms Guccis utställning av tidigare och nya kollektioner.

Ansvarig för utformingen av Gucci Garden är designern och Guccis kreativa chef Alessandro Michele. Namnet till trots finns ingen trädgård utan refererar till Micheles förkärlek till blommönster som har blivit något av Guccis signatur.

Annons

En liten biograf hittas också i det nya konceptpalatset.

I utställningen möts besökarna av en blandning av videokonst, tavlor och klädesplagg. ”Byggnaden är fantastisk historisk plats och jag ville fylla den med liv och vitalitet” förklarar Alessandro Michele under invigningen.

För att ta del av Guccis värld kostar det 8 euro i inträde där hälften av pengarna går till restaureringsprojekt i Florens.

Foto: Gucci.com

Läs mer:

Gucci slopar all päls från och med 2018

Gucci lanserar inredningskollektion i höst

Alessandro Michele:”När jag växte upp stal jag parfym från mormor och mamma”

Annons