Grönkålssoppa med ost och gratinerat pestobröd

Recept på grönkålssoppa med ost och gratinerat pestobröd

Stine Christiansen
När temperaturen går ner ute vill vi höja den inne och bästa sätt att göra det är att bjuda på en värmande grönkålssoppa med ost och gratinerat pestobröd.
04 oktober, 2021
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Grönkålssoppa med ost och gratinerat pestobröd

Tillsätt osten i soppan mot slutet, den ska bara precis bli varm.

Så gör du grönkålssoppa med ost och gratinerat pestobröd
Stine Christiansen

4 portioner

Du behöver:

500 g potatis
1 purjolök
2 liter grönsaksbuljong
1 knippe bladpersilja
1 lagerblad
200 g sparrisbroccoli eller broccoli
1S50 g färsk grönkål
Salt och nymald peppar
150 g cheese sticks/ostrullar

Pestobröd:

1 ciabattabröd
2 msk grön pesto
125 g riven mozzarella

Till servering:

4 tsk grön pesto

Gör så här:

  1. Skala och tärna potatisarna. Ansa och skiva purjon. Koka upp buljongen med persilja och lagerblad. Koka potatisen i buljongen ca 10 minuter. Tillsätt purjolök och broccoli i bitar och småkoka i ytterligare 5 minuter.
  2. Pestobröd: Sätt ugnen på 200°. Skär djupa snitt i brödet och bred pesto i skårorna. Strö över osten. Gratinera i ugnen ca 10 minuter tills osten smält.
  3. Ta upp persilja och lagerblad ur soppan. Ansa och skär kålen i bitar. Låt den koka med ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär oststicks, eller annan valfri ost, i bitar. Lägg dem i soppan. Servera soppan med en klick pesto och gratinerat bröd.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Stine Christiansen

Missa inte

Mandelpotatis- och purjolökssoppa med vitt vin

En klassiker i lyxig nytappning!

Så gör du parmesankorgar med grönkålskräm

Ett litet tillbehör med mycket smak!

Körbärstomatsoppa med ostkrustader

En älskad klassiker på bordet!