Grönkålssallad med bulgur och tahini

  • AvRedaktionen
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Karin Högbergs recept på grönkålssallad med bulgur.matblogg-bulgursallad-gronkal-2
Karin Högbergs recept på grönkålssallad med bulgur.

Receptet räcker till 4 portioner.

Grönkålssallad med bulgur

250 g grönkål

6 dl kokt bulgur

4 tomater

2 schalottenlökar

1 rejäl näve persilja

1 granatäpple

Gör så här: Fyll en stor kastrull med vatten och låt koka upp. Skär av stjälkarna från grönkålen och koka grönkålen i ca 1 minut, häll av vattnet och skölj grönkålen med kallt vatten och  låt rinna av. Skär tomaterna i mindre bitar, ca 1×1 cm, hacka schalottenlöken fint och persiljan grovt. Tag ur kärnorna ur granatäpplet. Blanda bulgur, grönkål, tomater, persilja och schalottenlöken. Tillsätt tahini- och avokadodressingen och blanda väl. Toppa med granatäpplekärnorna vid servering.

Tahini

2 dl sesamfrön

1 dl olivolja

1 nypa salt

Gör så här: Häll sesamfröna i en stekpanna och rosta dem tills de får fin färg. Häll dem i en mixer och häll i olivoljan och salta. Mixa tills du har en slät smet.

Tahini- & avokadodressing

1/2 dl tahini

1 avokado

1/2 dl olivolja

3 msk vatten

saft från 1/2 citron

salt och peppar

Gör så här: Häll samtliga ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås.

Klicka här för att besöka Karins blogg >>

Karin Högbergs recept på grönkålssallad med bulgur.
Karin Högbergs recept på grönkålssallad med bulgur.