Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grön soppa med dill och tryffel

25 aug, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på grön soppa med dill och tryffel
Columbus Leth
God, grön och extra guldkant har den här soppan med tryffel, dill och rostat bovete.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #1 - Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood #1 - Så gör du en krämig spenatpasta

Grön soppa med dill och tryffel

Soppan är frisk både i smak och färg och smakar fantastiskt med knaprigt bovete på toppen.

Satsa på en god grön soppa med dill och tryffel
Columbus Leth

4 portioner

Annons

Du behöver:

1 knippe salladslök
500 g potatis
1/2 broccolihuvud
25 g smör till stekning
1,2 l grönsaksbuljong
150 g frysta ärter
75 g färsk babyspenat
1 dl crème fraiche
1 msk pressad citronsaft
Salt och svartpeppar

Rostat bovete:

25 g bovete
2 tsk olivolja
1/4 tsk salt

Till servering:

Vit tryffelolja
1 knippe färsk dill

Gör så här:

  1. Rensa och finhacka salladslöken. Skala potatisen och skär i tärningar. Skölj broccolin och skär den i små buketter. Smält smöret i en kastrull och stek broccolin, salladslöken och potatisen i ca 5 minuter.
  2. Häll buljongen i kastrullen och låt koka upp. Sänk värmen och låt soppan småputtra i 15 minuter. Tillsätt ärter och spenat och koka soppan i ytterligare 5 minuter tills potatisen och grönsakerna är helt mjuka.
  3. Ta kastrullen från värmen, tillsätt crème fraiche och mixa soppan slät och jämn direkt i kastrullen med hjälp av en stavmixer. Sätt tillbaka kastrullen på svag värme och smaka av soppan med citronsaft, salt och peppar. Håll soppan varm fram till servering.
  4. Rostat bovete: Rosta bovetekornen i lite olja i en stekpanna i några minuter tills de är knapriga. Krydda med salt och låt dem svalna på ett bakplåtspapper.
  5. Häll upp soppan i 4 skålar och toppa med dill, rostat bovete och droppa över lite tryffelolja. Servera soppan direkt, eventuellt tillsammans med bröd.

Foto: Columbus Leth

Annons