Grön smörgåstårta med fikon och valnötter

Grön smörgåstårta med fikon och valnötter.

Ett utsökt, laktovegetariskt alternativ till smörgåstårta där fikon, valnötter och honung ger tårtan det lilla extra. Man vill bara ha mer!
11 juni, 2015

8 personer

Tid: 40 minuter

Ingredienser:

1 runt smörgåstårtebröd (recept här >>)

Getostcreme:

200 g chèvre

1 dl crème fraiche

Rucolapesto:

100 g rucola

4 msk olivolja

1 tsk svartpeppar

2 krm salt

1/2 dl valnötter

1 vitlöksklyfta

Basilikacreme:

2 dl crème fraiche

2 dl grekisk yoghurt (10 % fett)

2 krukor basilika (ca 2 dl)

Garnering:

4 färska fikon

1 1/2 dl valnötter

3 msk flytande honung

Gör så här:

Skär bort kanterna på chèvren. Mixa tillsammans med crème fraiche till en slät röra. Mixa rucolapeston till bredbar konsistens. Bred först ut getosten på ett bröd, rucolapeston på det andra och basilikacreme på det tredje. Lägg på en brödskiva på toppen.

Mixa basilikakrämen till en slät konsistens och bred den runt tårtan.

Dela fikonen i halvor, så det blir en fikonhalva per person. Lägg valnötter i mitten, placera fikonen runtomkring och ringla på lite flytande honung över hela tårtan.

Grön smörgåstårta med fikon och valnötter.

Grön smörgåstårta med fikon och valnötter.

Recept: Karin Ström och Lina Eidenberg Adamo
Foto: Lina Eidenberg Adamo

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: