Grön ärtsoppa med räkor och wasabikräm

  • AvRedaktionen
Grön ärtsoppa med räkor och wasabikräm.
Grön ärtsoppa går enkelt att förbereda och ha på vänt i kylen. Servera soppan kall och toppa med wasabikräm, räkor och dill eller persilja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

4 personer

Du behöver:

1 schalottenlök

2 msk olivolja

1 dl vitt vin

2 dl ärter

1/2 liter hönsbuljong

salt

färskmald svartpeppar

4 msk crème fraiche

Wasabikräm:

2 dl crème fraiche

1 1/2 msk wasabi

2 tsk citronsaft

2 krm salt

Tillbehör:

24 skalade räkor

1/2 citron, saften

2 msk hackad dill

Gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Fräs i olja i en tjockbottnad kastrull tills den mjuknar, men inte får färg. Tillsätt vitt vin och låt koka in tills en tredjedel återstår. Lägg ner ärter och buljong i kastrullen och låt småkoka i 10 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar. Ta soppan från värmen, mixa med stavmixer och sila den. Rör ner crème fraiche och låt stå i kylen till servering.
  2. Blanda wasabi med crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt. Låt stå kallt 30 minuter så smakerna hinner sätta sig.
  3. Vänd räkorna i lite citronsaft, krydda med salt och peppar. Toppa soppan med wasabikräm, räkorna och dill.
Grön ärtsoppa med räkor och wasabikräm.
Grön ärtsoppa med räkor och wasabikräm.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!