Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Grön ärtsoppa med räkor och wasabikräm

08 aug, 2018
AvRedaktionen
Grön ärtsoppa med räkor och wasabikräm.
Grön ärtsoppa går enkelt att förbereda och ha på vänt i kylen. Servera soppan kall och toppa med wasabikräm, räkor och dill eller persilja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

1 schalottenlök

2 msk olivolja

1 dl vitt vin

2 dl ärter

1/2 liter hönsbuljong

salt

färskmald svartpeppar

4 msk crème fraiche

Wasabikräm:

2 dl crème fraiche

1 1/2 msk wasabi

2 tsk citronsaft

2 krm salt

Tillbehör:

24 skalade räkor

1/2 citron, saften

2 msk hackad dill

Gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Fräs i olja i en tjockbottnad kastrull tills den mjuknar, men inte får färg. Tillsätt vitt vin och låt koka in tills en tredjedel återstår. Lägg ner ärter och buljong i kastrullen och låt småkoka i 10 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar. Ta soppan från värmen, mixa med stavmixer och sila den. Rör ner crème fraiche och låt stå i kylen till servering.
  2. Blanda wasabi med crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt. Låt stå kallt 30 minuter så smakerna hinner sätta sig.
  3. Vänd räkorna i lite citronsaft, krydda med salt och peppar. Toppa soppan med wasabikräm, räkorna och dill.
Grön ärtsoppa med räkor och wasabikräm.
Grön ärtsoppa med räkor och wasabikräm.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons