Grissini med rosmarin & blandade frön

Grissini med rosmarin & blandade frön.

Grissini är hur gott som helst som snacks till fördrinken – eller bara rätt upp och ner. Servera gärna tillsammans med ost och charkuterier.
01 april, 2017

20 brödpinnar

Tid: cirka 2 timmar och 15 minuter

Du behöver:

25 g jäst

1 tsk salt

2 tsk strösocker

1 1/2 dl ljummet vatten

1 äggvita

1/2 dl god olivolja

1 msk färsk rosmarin (hackad) eller 1–2 tsk torkad

5 dl vetemjöl

Strössel:

flingsalt

sesamfrön, svarta och vita

pumpafrön

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt salt, socker och lite av vattnet och rör om. Vispa äggvitan lätt i en annan bunke. Blanda ner äggvitan, olivoljan och resten av vattnet i bunken med den utrörda jästen. Hacka de färska rosmarinbladen och blanda dessa i degen, eller tillsätt den torkade. Tillsätt mjölet, lite i taget tills degen går ihop. Jäs degen under bakduk i ca 1 1/2 timme. Sätt ugnen på 175°. Ta upp degen och knåda den på mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar och rulla ut dem till smala stänger, knappt 1 cm i diameter. Pensla med vatten och strö över flingsalt, sesam- och pumpafrön. Grädda brödpinnarna i ugnen i ca 25 minuter tills de är gyllenfärgade.

Grissini med rosmarin & blandade frön.

Grissini med rosmarin & blandade frön.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: