Grilled mac ’n’ cheese med nachos

Grilled mac ’n’ cheese med chili, majs och nachos.

Krämiga, chiliheta makaroner möter söt majs och krispiga nachos i denna maffiga toast som passar perfekt till brunch eller när det finns matrester som behöver tas tillvara. Istället för nachos går det även bra att använda ostbågar eller chips.
20 januari, 2016

2 port

Tid: 30 min

Du behöver:

4 skivor Pågen JätteFranska

2 dl kokta makaroner

2 msk vispgrädde

½-1 grön chili, finhackad

1 dl majskorn

1-2 dl riven + 4-6 skivor vällagrad ost, t ex cheddar

½ gul lök, skivad

1 näve nachos (gärna med ostsmak)

Till servering:

Chili sauce eller tomatsalsa

Salt och svartpeppar

Smör till bredning och stekning

Gör så här:

  1. Värm upp makaronerna med grädde, chili och majs i en kastrull och låt grädden puttra in under omrörning
  2. Ta kastrullen från värmen och rör ner den rivna osten. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
  3. Smöra brödet och fördela makaronerna på två av brödskivorna. Lägg därefter på lök, nachos och ostskivor. Lägg på de två kvarvarande brödskivorna.
  4. Stek mackorna gyllenbruna i smör.
  5. Skär varje macka i två och servera direkt!
Grilled mac ’n’ cheese med chili, majs och nachos.

Grilled mac ’n’ cheese med chili, majs och nachos. Recept och foto: Pågen