Grillade plommon med jordgubbar och havrefras
Magiska smaker med grillande plommon!
4 portioner
Du behöver:
8 plommon
2 msk smakneutral olja
500 g jordgubbar
Havrefras:
4 msk smör
4 msk strösocker
4 dl havregryn
Till servering:
Vaniljglass
Gör så här:
- Smält smöret i en panna. Blanda havregryn och strösocker i en skål, vänd runt. Lägg sedan i pannan och rosta lätt under ständig omrörning. Låt svalna.
- Förbered och tänd grillen. Skölj plommonen, kärna ur och skär i kvartar. Pensla med lite olja på alla sidor och grilla i 3–4 minuter på varje sida, tills de får fina grillränder.
- Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i kvartar. Fördela grillade plommon och jordgubbar på tallrikar. Strö över havrefras och servera med vaniljglass.
Recept: Line Heidi Nielsen, Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Betina Hastoft