Grillade pimientos de padrón och potatisar med persiljeolja

Recept på grillade pimientos de padrón och potatisar med persiljeolja

Columbus Leth
Årets bästa tillbehör hittar du här – grillade pimientos de padrón och potatisar med persiljeolja.
19 april, 2022
Chips med löjromsdipp
0:36

Efter reklamen: Chips med löjromsdipp

(0:36)

Slå på ljud

Grillade pimientos de padrón och potatisar med persiljeolja

Bästa snacksen!

Bjud på grillade pimientos de padrón och potatisar med persiljeolja
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

250 g padrónpaprika
2 msk olivolja
2 tsk chiliflingor
1 tsk flingsalt

Potatisar med persiljeolja:

1 kg färskpotatis
2 vitlöksklyftor
2 nävar bladpersilja
1 ekologisk citron
2 tsk dijonsenap
3 msk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skölj padrónpaprikorna och pensla dem med olja. Grilla dem i ca 2 minuter på varje sida på hög värme. Lägg dem över indirekt värme och grilla försiktigt i ca 6 minuter. Strö chili och salt över före servering.
  2. Skrubba potatisarna och koka dem i ca 12 minuter, tills nästan helt mjuka. Slå bort vattnet och pressa försiktigt ihop potatisarna lite med en träsked eller gaffel.
  3. Skala och hacka vitlöken fint. Skölj och hacka persiljan fint. Skölj citronen och riv skalet fint. Blanda vitlök, persilja, citronzest, senap, olja, salt och peppar i en skål.
  4. Pensla potatisarna rikligt med persiljeolja och grilla ett par minuter, tills gyllene. Vänd potatisarna, pensla med mer olja och grilla i ytterligare ett par minuter.

Foto: Columbus Leth