Grillade pilgrimsmusslor med kapris- och pistaschvinägrett

Grillade pilgrimsmusslor med kapris- och pistaschvinägrett.

Pilgrimsmusslor är en perfekt liten förrätt som gärna grillas i sista stund. Servera med en vinägrett gjord på kapris och pistasch. Kitschigt retro blir det att servera i snäckskal.
13 februari, 2014

2 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

4 pilgrimsmusslor, helst färska, romsäck borttagen

Vinägrett:

1 msk olivolja

1 tsk pressad citron

några droppar flytande honung

2 tsk kapris

1 tsk grovt hackade pistaschmandlar

flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här:

Börja med att röra ihop vinägretten och smaka av med salt och peppar. Torka av pilgrimsmusslorna och pensla dem med olja. Grilla eller stek ca 1 minut på var sida. Salta och peppra. Servera direkt, gärna ur skal, med rumstempererad vinägrett.

Grillade pilgrimsmusslor med kapris- och pistaschvinägrett.

Grillade pilgrimsmusslor med kapris- och pistaschvinägrett.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Assistent: Kerstin Danielsson