Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Grillade pilgrimsmusslor med kapris- och pistaschvinägrett

13 feb, 2014
AvRedaktionen
Grillade pilgrimsmusslor med kapris- och pistaschvinägrett.
Pilgrimsmusslor är en perfekt liten förrätt som gärna grillas i sista stund. Servera med en vinägrett gjord på kapris och pistasch. Kitschigt retro blir det att servera i snäckskal.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

4 pilgrimsmusslor, helst färska, romsäck borttagen

Vinägrett:

1 msk olivolja

1 tsk pressad citron

några droppar flytande honung

2 tsk kapris

1 tsk grovt hackade pistaschmandlar

flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här:

Börja med att röra ihop vinägretten och smaka av med salt och peppar. Torka av pilgrimsmusslorna och pensla dem med olja. Grilla eller stek ca 1 minut på var sida. Salta och peppra. Servera direkt, gärna ur skal, med rumstempererad vinägrett.

Grillade pilgrimsmusslor med kapris- och pistaschvinägrett.
Grillade pilgrimsmusslor med kapris- och pistaschvinägrett.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Assistent: Kerstin Danielsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons