Grillade marinerade grönsaker

Det här är gott som en liten förrätt tillsammans med grillat bondbröd, eller som tillbehör till det mesta.
03 februari, 2014
Grillade marinerade grönsaker.

Grillade marinerade grönsaker.

4 personer

Tid: 25 min

Du behöver:

1 squash

1 aubergine

1 röd paprika

1 gul paprika

3 små lökar, gärna färska knipplökar

Dressing:

5 finhackade vitlöksklyftor

rivet skal och pressad saft av 1 citron

4 msk olivolja

salt och nymalen peppar

Gör så här:

Grilla grönsakerna hela på glödbädd tills de är mjuka och lite svartbrända runtom. Låt dem svalna och dra skinnet av paprikan och skala löken. Skär grönsakerna i mindre bitar och lägg upp dem på ett fat. Blanda vitlök, citronskal och citronsaft. Vispa i olivoljan, lite i taget, och smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över grönsakerna och lår dem marinera