Grillade kycklingschnitzlar med citronsmörsky

  • AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
0109_EMV1101.pdf

Grillade kycklingschnitzlar med citronsmörsky

4 personer

Tid: 20 minuter

Servera gärna lättfräst bladspenat, rostad färskpotatis och/eller surdegsbröd till.

4 kycklingfiléer (gärna majskyckling)

lite olivolja

flingsalt och nymald svartpeppar

1 citron basilikablad till dekoration

citronsmörsky:

1 schalottenlök

2 msk olivolja

2 dl vitt vin

2 dl kycklingbuljong

1 ekologisk citron (saft och rivet skal)

2 msk smör

salt och nymald svartpeppar

2 tsk strösocker

Skär varje filé horisontellt i 2–3 skivor med en mycket vass kniv. Banka ut dem mellan smörpapper så tunt du kan med näven. Finhacka löken till skyn, och fräs den mjuk i oljan i en vid panna. Den får inte ta färg. Häll i vin, buljong, citronsaft och -skal och koka ner utan lock till två tredjedelar. Vispa i smöret i klickar och smaka av med salt, peppar och socker. Håll varmt. Pensla kycklingen med lite olja och grilla hastigt på het grill eller i grillpanna cirka 2 minuter på var sida. Salta och peppra. Dela citronen i halvor och grilla dem och bjud till kycklingen.

Recept: Liselott Forslin Foto Ulrika Ekblom