Grilla fruktspett med lönnsirap – så gör du

Grilla fruktspett med lönnsirap – så gör du

Peter Kam
Javisst kan du grilla frukt, de söta smakerna växer! Dessa grillade fruktspett toppas med inget mindre än lönnsirap, lakritspulver och vit choklad!
02 juli, 2021
0:51

Efter reklamen: Prosecco popsicles med röda bär – så gör du isglass med mouserande vin

(0:51)

Grillade fruktspett med lönnsirap

Använder du träspett – blötlägg dem före grillningen.

4 portioner

Du behöver:

500 g jordgubbar
½ ananas
2 nektariner
2 msk smakneutral olja

Till servering:

Lakritspulver
50 g vit choklad
2 dl grekisk yoghurt
1 dl lönnsirap

Gör så här:

  1. Förbered och tänd grillen. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär bort skalet på ananasen och skär i 1 cm tjocka skivor. Dela varje skiva i 4 bitar. Skölj nektarinerna, ta ur kärnorna och skär köttet i tjocka skivor.
  2. Trä upp frukten på spett. Pensla med lite olja och grilla 3–4 minuter på varje sida tills frukten får fina grillränder.
  3. Hacka chokladen och vänd ihop med yoghurten. Strö över lite lakritspulver på spetten och servera med yoghurt och lönnsirap.

Recept: Line Heidi Nielsen, Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Betina Hastoft

Missa inte

Så grillar du ost – mer än bara halloumi

Det vattnas i munnen!

Så gör du sommarens godaste grillspett – 3 recept

Vi är SÅ redo för grillsäsongen!

Grillade persikor med myntasirap och vaniljgrädde

Grillat är godast – gäller även frukt!