Grillade fruktspett med lönnsirap
Använder du träspett – blötlägg dem före grillningen.
4 portioner
Du behöver:
500 g jordgubbar
½ ananas
2 nektariner
2 msk smakneutral olja
Till servering:
Lakritspulver
50 g vit choklad
2 dl grekisk yoghurt
1 dl lönnsirap
Gör så här:
- Förbered och tänd grillen. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär bort skalet på ananasen och skär i 1 cm tjocka skivor. Dela varje skiva i 4 bitar. Skölj nektarinerna, ta ur kärnorna och skär köttet i tjocka skivor.
- Trä upp frukten på spett. Pensla med lite olja och grilla 3–4 minuter på varje sida tills frukten får fina grillränder.
- Hacka chokladen och vänd ihop med yoghurten. Strö över lite lakritspulver på spetten och servera med yoghurt och lönnsirap.
Recept: Line Heidi Nielsen, Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Betina Hastoft