Grillad zucchiniröra med mynta

Recept på grillad zucchiniröra med mynta och mandel

Sugen på en god röra? Testa grillad zucchiniröra med mynta och mandel. Den grillade zucchinin ger ett härligt djup och smak åt den friska röran.
14 april, 2020

4 portioner

Grillad zucchiniröra:

4 zucchinier

Olivolja

Salt

1 hel torkad röd chili

1 ekologisk citron

½ kruka färsk basilika

½ kruka färsk mynta

1 dl olivolja

50 g mandlar

Salt och nymalen svartpeppar

Garnering:

Hackad mandel

Basilika

Mynta

Till servering:

Gott bröd

Gör så här:

  1. Skölj och torka zucchinierna.
  2. Gnid in skalen med lite olja och salt.
  3. Hacka den torkade chilin och fördela ungefär hälften över zucchinierna.
  4. Grilla hela över fin glöd i 35–40 minuter, tills zucchinierna är mjuka och har fått fin färg.
  5. Ta från grillen och låt svalna.
  6. Riv citronskalet fint och pressa ut saften.
  7. Mosa zucchinierna i en matberedare med basilika, mynta, olivolja, mandlar, resten av den torkade chilin, skal och saft från citronen.
  8. Mixa till en fint mos.
  9. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och eventuellt lite extra citron.
  10. Servera röran i en skål.
  11. Garnera med några finhackade mandlar samt basilika- och myntablad.
  12. Droppa olivolja över och servera till de grillade bröden.
Recept på grillad zucchiniröra med mynta och mandel

Grillad zucchiniröra med mynta.

Av: Mikkel Karstad
Foto: Aller media DK

LÄS MER:

Grillad zucchini med bönor och salta mandlar

Bruschetta med grillad zucchini och pesto

Matig hummustallrik med halloumistekt zucchini

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: