Grillad vattenmelon med fetaost och mynta

Grillad vattenmelon med fetaost och mynta.

Att grilla vattenmelon är en riktig höjdare! Sötman kommer fram och smaken blir lite lätt rökig. Men se till att grilla den hastigt över hög värme, bara så att den precis får lite färg, annars kan den bli mjuk och sladdrig.
05 juni, 2018

6 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

1 hel vattenmelon

300 g fetaost

70 g ruccolasallad

1 kruka mynta

1 dl rostade pumpakärnor

Dressing:

1/2 citron, skal och saft

3/4 dl olivolja

1 msk honung

salt

nymalen svartpeppar

Gör så här:

Dela melonen på mitten och skär den i tjocka skivor. Skär av skalet. Grilla den sedan på hög värme 1–2 minuter på båda sidor. Skär den i bitar och lägg på ett serveringsfat tillsammans med ruccolan och myntan. Smula över fetaost. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen. Rosta pumpafröna och blanda ner flingsalt. Strö kärnorna över salladen.

Grillad vattenmelon med fetaost och mynta.

Grillad vattenmelon med fetaost och mynta.

Recept: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: