Grillad tonfisk med nudelsallad
- AvRedaktionen
 
Grillad tonfisk i en smakrik marinad med en smakrik nudelsallad och grillad lime. En riktig bjudrätt med tropiska smaker!
4 personer
Tid: 20 minuter + 30 minuter marinad
Du behöver:
500 g MSC-märkt tonfisk i skivor
4 lime
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
200 g nudlar
1 färsk mango
1 gurka
1 chili
4 msk hoisinsås
3 msk koriander
Gör så här:
- Börja med att göra marinaden till tonfisken. Dela 2 lime och pressa saften i en påse. Riv i vitlöken och rör i oljan. Lägg tonfisken i påsen och låt marinera i minst 30 minuter.
 - Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
 - Skär mangon i bitar. Skiva gurkan. Hacka chilin fint. Blanda allt med nudlarna. Häll i hoisinsåsen och blanda väl. Vänd till sist i koriandern.
 - Grilla tonfisken på båda sidor ute eller i grillpanna. Halvera de sista limefrukterna och grilla dem lätt.
 - Skär tonfisken i skivor och servera med nudelsallad och grillad lime.
 
Av: Fia Arosenius Ahlanzberg
 Foto: Carin Pålsson