Grillad sparrissallad med ätbara blommor

Jessica Frejs grillade sparrissallad med ätbara blommor.

Somrig sallad med grillad sparris, brysselkål, salladslök och zucchini. Toppa med ätbara blommor och pressa över lite citron.
08 maj, 2019

Receptet är ett utdrag från boken Grilla hur lätt som helst (Harper Collins) av Jessica Frej.

Det här receptet kom Jessica på i samband med arbetet med kokboken. Hon skulle laga lunch till teamet och grillade helt enkelt de grönsaker som fanns i kylen. Det blev så vackert och gott att det fick komma med i boken.

4 personer

Du behöver:

250 g sparris

250 g brysselkål

3 salladslökar

1 zucchini

1/2 dl olivolja

1 tsk salt

200 g blandad sallad

1 citron

svartpeppar

ätbara blommor

Gör så här:

  1. Blanda alla grönsaker, utom sallad och citron, med olivolja och salt.
  2. Grilla på direkt och indirekt värme i cirka 10–15 minuter så att de blir genomtillagade och får fin färg.
  3. Lägg sallad i en skål och toppa med grönsakerna, svartpeppar och blommor och pressa över citron.
Grillad sparrissallad med ätbara blommor.

Grillad sparrissallad med ätbara blommor.

Recept: Jessica Frej
Foto: Lina Edienberg Adamo

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: