Receptet är ett utdrag från boken Grilla hur lätt som helst (Harper Collins) av Jessica Frej.
Det här receptet kom Jessica på i samband med arbetet med kokboken. Hon skulle laga lunch till teamet och grillade helt enkelt de grönsaker som fanns i kylen. Det blev så vackert och gott att det fick komma med i boken.
4 personer
Du behöver:
250 g sparris
250 g brysselkål
3 salladslökar
1 zucchini
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
200 g blandad sallad
1 citron
svartpeppar
ätbara blommor
Gör så här:
- Blanda alla grönsaker, utom sallad och citron, med olivolja och salt.
- Grilla på direkt och indirekt värme i cirka 10–15 minuter så att de blir genomtillagade och får fin färg.
- Lägg sallad i en skål och toppa med grönsakerna, svartpeppar och blommor och pressa över citron.

Grillad sparrissallad med ätbara blommor.
Recept: Jessica Frej
Foto: Lina Edienberg Adamo