Grillad sparrispotatis med gräddfil

Grillad sparrispotatis med gräddfil.

Frasig och härlig potatis med syrlig gräddfil som god kontrast. Toppa med salt, peppar och hackad dill. Hittar du inte sparrispotatis, använd mandelpotatis.
19 februari, 2018

6 personer

Du behöver:

1,2 kg sparrispotatis

olja, till stekning

salt

färskmalen svartpeppar

1 ½ dl gräddfil

1 kruka dill

Gör så här:

Skrubba potatisen och koka den nästan mjuk i lättsaltat vatten, cirka 8-10 minuter. Låt rinna av och skär i skivor på längden. Hetta upp en grillpanna med olja och stek potatisskivorna tills de får färg och blir spröda på båda sidor. Krydda med salt och peppar. Lägg upp i en skål, ringla över gräddfil, krydda med mer salt och peppar och strö över hackad dill.

Grillad sparrispotatis med gräddfil.

Grillad sparrispotatis med gräddfil.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft