Frasig och härlig potatis med syrlig gräddfil som god kontrast. Toppa med salt, peppar och hackad dill. Hittar du inte sparrispotatis, använd mandelpotatis.
Av Redaktionen
19 februari, 2018
6 personer
Du behöver:
1,2 kg sparrispotatis
olja, till stekning
salt
färskmalen svartpeppar
1 ½ dl gräddfil
1 kruka dill
Gör så här:
Skrubba potatisen och koka den nästan mjuk i lättsaltat vatten, cirka 8-10 minuter. Låt rinna av och skär i skivor på längden. Hetta upp en grillpanna med olja och stek potatisskivorna tills de får färg och blir spröda på båda sidor. Krydda med salt och peppar. Lägg upp i en skål, ringla över gräddfil, krydda med mer salt och peppar och strö över hackad dill.
För det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av, eller alla, våra nyhetsbrev här nedanför.
Klicka i vilka nyhetsbrev du vill få och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox.
Då får du ett urval av veckans bästa artiklar, ta del av exklusiva erbjudanden och ta emot inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Och du missar inga tävlingar eller nyheter från ELLE, ELLE Decoration eller ELLE mat & vin. Välkommen!