Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Grillad souvlaki med bakad aubergine

25 jun, 2019
AvRedaktionen
Grillad souvlaki med bakad aubergine.
Sagolikt souvlaki-spett och bakad aubergine – för gott för att inte testas! Tips: Det blir mer za'atar än vad som behövs till receptet, spara i lufttät burk till andra grillmiddagar eller att toppa hummus med.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 portioner

Du behöver:

300 g fläskfilé

1 aubergine

Za’atar:

4 tsk sumak

1 msk sesamfrö

1 1/2 msk timjan

3 tsk oregano

1 tsk spiskummin

Marinad:

1 tsk olivolja

1 tsk citronsaft

1 tsk rivet citronskal

2 lagerblad

1 tsk oregano

Yoghurtdressing:

75 g grekisk yoghurt

1 tsk tahini

2 tsk citronsaft

1 tsk rivet citronskal

1 tsk za’atar

1 msk hackad mynta

salt och svartpeppar

Till servering:

mynta

50 g granatäppelkärnor

Gör så här:

  1. Blanda kryddorna till za’atar-blandningen.
  2. Skär köttet i skivor och vänd dem i en marinad av olivolja, citronsaft, -skal, krossade lagerblad och oregano och låt dra i 15 minuter.
  3. Halvera auberginen på längden, pensla snittytan med lite olja och baka den mjuk i ugnen på 180° i cirka 30 minuter.
  4. Rör ihop en dressing med yoghurt, tahini, citronsaft, -skal, za’atar och mynta. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla spetten cirka 3 minuter på varje sida.
  6. Ringla dressingen över auberginen, toppa med granatäpple och lite extra mynta.
Grillad souvlaki med bakad aubergine.
Grillad souvlaki med bakad aubergine.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons