Grillad pizza med bacon, chili och sparrisbroccoli

Recept på grillad pizza med bacon, chili och sparrisbroccoli

Line Falck
Hemmagjord pizza är något av det godaste du kan äta och att lyckas med pizza på grillen är inte heller speciellt svårt. Testa vår grillade pizza med bacon, chili och sparrisbroccoli. Så god!
27 april, 2021
1:20

Efter reklamen: 10 heta mat- och dryckestrender 2021

(1:20)

så får du till den perfekta Grillade pizzan

Har du väl börjat testa grillad pizza kommer du inte kunna sluta!

Tips! Använd en pizzasten på grillen för en extra krispig botten.

Servera grillad pizza med bacon, chili och sparrisbroccoli
Line Falck

4 portioner

Du behöver:

2 förpackningar färdig pizzadeg
100 g mascarpone
Salt och nymalen svartpeppar
200 g bacon
300 g sparrisbroccoli
2 msk olivolja
1 citron
60 g kapris
1 tsk chiliflagor

Till servering:

25 g parmesan
1 kruka basilika

Gör så här:

  1. Tänd grillen och låt en eller två pizzastenar (beroende på storlek på din grill) för grill bli varma på gallret. Rulla ut pizzadegarna på var sitt mjölat bakplåtspappersark och bred på mascarpone i ett jämnt lager. Krydda med salt och peppar. Fördela baconskivor på pizzan. Skölj och skär sparrisbroccoli på hälften på längden. Vänd dem i olja och salt och lägg på pizzan. Riv över citronskal och strö över chiliflagor och kapris på pizzan.
  2. För över pizzorna till den varma pizzastenen och grilla under lock på indirekt värme i cirka 15 minuter tills de är knapriga. Har du inte plats att grilla två, grillar du pizzorna i omgångar. Strö färsk basilika och hyvlad parmesan över pizzorna och servera.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

Så fixar du sommarens heta trend: pizza på grillen

Supergott och frasigt!

Pizza på nytt sätt: Så gör du potatispizza med tryffelpesto

Lyxig pizza med en twist!

Så lyckas du med pizzakvällen – 3 goda recept och bästa tipsen

Visst kan man leva på pizza?