Grillad pizza bianca med chorizo
14 jul, 2025
AvCarolina Soudah
Det här är en grillad pizza bianca med crème fraiche, mozzarella och smakrik chorizofärs. Otroligt gott!
Annons
Grillad pizza bianca med chorizo
Hembakad pizza bianca med crème fraiche och mozzarella som toppas med stekt chorizofärs och strimlad spetskål. Servera med rucola.
Annons
2 portioner
Tid: 20 minuter
Du behöver:
100 g färska chorizokorvar
½ msk smör
150 g spetskål
Salt
400 g pizzadeg, hemgjord eller köpt
1 dl lätt crème fraiche
3 dl riven ost, gärna både mozzarella och en lagrad sort
Polenta, till utbakning
Svartpeppar
Topping:
Rucola
Gör så här:
- Ställ en pizzasten på gallret på en upphettad grill.
- Ta färsen ur chorizon. Stek den smulig i en varm stekpanna med lite smör tills köttet är helt klart och fått lite färg. Lägg åt sidan.
- Strimla och stek kålen i pannan med fettet från chorizon tills kålen fått fin färg och mjuknat. Smaka av med salt.
- Strö ut polenta på en stor skärbräda, lägg på två degar. Tryck och dra ut degarna till två pizzor. Kavla inte!
- Bred crème fraiche på pizzorna. Strö på osten och vrid över svartpeppar. Dra över pizzan, en i taget, till den varma pizzastenen på grillen. Grädda under lock ca 10 min till fin färg.
- Toppa med chorizo- och kålfräs samt rucola.
Foto: Eva Hildén
Annons