Grillad majs med harissasmör

Recept på grillad majs med harissasmör

Denna krispiga grillade majs med harissasmör är underbart god! Strö bovete, hackad färsk mejram och lite salt över vid servering.
23 april, 2020

4 portioner

PS! Lägg gärna hel majs i kallt vatten i 10 minuter före tillredning så blir den extra krispig. Blötlägg också snören att binda ihop blasten med. 

Du behöver:

1 dl bovetekärnor (helt bovete)

100 g mjukt smör

2 msk harissa

1 tsk rökt paprikapulver

Salt och svartpeppar

Solrosolja till stekning

4 majskolvar

Garnering:

10 stjälkar mejram

Gör så här:

  1. Låt bovetet svälla i kallt vatten i 3–4 timmar.
  2. Skölj sedan ordentligt och låt vattnet droppa av.
  3. Stek bovetet i en stekpanna med olja.
  4. Kärnorna ska poppa upp, bli spröda och gyllene.
  5. Blanda smör, harissa och paprikapulver i en skål.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Vik försiktigt upp bladen på majskolvarna och bred ett tjockt lager harissasmör på varje majskolv.
  8. Förslut bladen med snören som legat en stund i kallt vatten.
  9. Grilla majskolvarna i ca 2 minuter på alla sidor, tills bladen är helt svarta.
  10. Plocka av bladen från majskolvarna.
  11. Strö bovete, hackad färsk mejram och lite salt över och servera.
Recept på grillad majs med harissasmör

Grillad majs med harissasmör.

Av: Mikkel Karstad
Foto: Aller media DK

LÄS MER:

Bjud på läckra friterade majsbitar

Kryddig kyckling med sötpotatis, majs och koriander

Smakrik torsk med polenta och sotad majs

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: