Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Grillad kycklinglårfilé med morötter och rödlök

02 jun, 2016
AvRedaktionen
Grillad kycklinglårfilé med basilikadressing, morötter och rödlök.
Kycklinglårfilé är saftigare och smakrikare än klassisk bröstfilé och passar väldigt bra att grilla. Servera med en citron- och basilikadressing samt en sallad på morötter och rödlök.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 pers

Tid: ca 30-40 min

Du behöver:

600 g kycklinglårfilé BBQ Peppar (Kronfågel)

Citron- och basilikadressing:

rivet skal och juice från 1 citron

1 kruka basilika (grovhackad)

3 msk majonnäs

2 msk creme fraiche

salt och peppar

Sallad på morötter och rödlök:

600 g morötter i olika färger

2 rödlökar skurna i smala klyftor

1 dl vinäger

2 msk socker

3 msk vatten

3 msk rapsolja

2 msk skuren gräslök

salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka upp rödlöksklyftorna med vinäger, socker och vatten. Låt svalna.
  2. Skala och skär morötterna i fina bitar. Koka mjuka i saltat vatten och kyl av i isvatten. Blanda med rapsolja, salt och peppar. Vänd i avhälld rödlök vid servering och toppa med gräslök.
  3. Grilla kycklinglåren först på direkt värme och sedan på indirekt värme tills kärntemperaturen når 80°.
  4. Blanda en dressing med citronskal, juice, basilika, majonnäs och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Grillad kycklinglårfilé med basilikadressing, morötter och rödlök.
Grillad kycklinglårfilé med basilikadressing, morötter och rödlök.

Recept och foto: Kronfågel

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons