Grillad kycklingkorv med goda tillbehör

Grillad kycklingkorv med goda tillbehör.

Korv är en given favorit på grillen och allt fler väljer nu kyckling framför nöt- eller fläskkött. Med goda tillbehör som sallad och röror kan du lyfta korven från att vara ordinär till att bli spektakulär.
26 maj, 2016

1. Klassisk grillkorv i bröd med saltgurka-, äpple- och kumminröra

Klassisk grillkorv i bröd med saltgurka-, äpple- och kumminröra.

Klassisk grillkorv i bröd med saltgurka-, äpple- och kumminröra.

4 pers

Tid: 15-20 min

Du behöver:

4-8 kycklingkorvar

4-8 korvbröd

4-8 salladsblad (hjärtblad av romansallad)

1 äpple, skalat och fintärnat eller rivet

3 msk hackad saltgurka

1⁄2 tsk malen kummin

nymalen svartpeppar

1 dl majonnäs

rostad lök

Senap och ketchup

Gör så här:

Blanda äpplet med saltgurkan, kummin och majonnäs. Smaka av med svartpeppar. Grilla korvarna och värm bröden. Lägg ett salladsblad i bröden och lägg i korv. Toppa med äppel- och saltgurkamajonnäsen, senap och ketchup, sist rostad lök.

2. Chorizo med paprika- och manchegokräm samt potatis- och olivsallad

Chorizo med paprika- och manchegokräm samt potatis- och olivsallad.

Chorizo med paprika- och manchegokräm samt potatis- och olivsallad.

4 pers

Tid: 15-20 min

Du behöver:

4-8 kycklingkorv chorizo

2 msk mixad grillad paprika (konserverad)

2 dl kesella

5 msk finriven lagrad manchego-ost

salt och peppar

400 g kokt potatis skurna i bitar

1 dl grovhackade svarta urkärnade kalamata-oliver

1⁄2 dl grovhackade gröna oliver (typ mammutoliver)

3 msk tärnad grillad paprika

1⁄2 hackad rödlök

3 msk olivolja

2 msk god rödvinsvinäger

3 msk hackad bladpersilja

Gör så här:

Blanda kesellan med paprika och manchego-osten och smaka av med salt och peppar. Blanda potatisen med oliver, lök, paprika, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar och vänd i persilja vid servering. Grilla korvarna och servera direkt.

3. Grillad örtkorv med soltorkad tomat- och kaprisröra samt spenat- och parmesanostsallad

Grillad örtkorv med soltorkad tomat- och kaprisröra samt spenat- och parmesanostsallad.

Grillad örtkorv med soltorkad tomat- och kaprisröra samt spenat- och parmesanostsallad.

4 pers

Tid: 15-20 min

Du behöver:

4-8 kycklingkorv milda örter

4 msk finhackad eller mixade soltorkade tomater 1 msk finhackad kapris

1 msk finriven parmesanost

400 g babyspenat (sköljd)

50 g röda mangoldskott

1 gul paprika tunt skivad

rivet skal av 1 citron + 3 msk juice

1⁄2 dl olivolja

2 dl hyvlad parmesanost

3 msk rostad lök

salt och svartpeppar

Gör så här:

Blanda tomaterna med kapris och parmesanost till en slät röra. Vänd spenaten med mangold, paprika, citron och olivolja. Toppa salladen med parmesan och rostad lök. Grilla korvarna och servera direkt.

Recept och bilder: Kronfågel