Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Grillad kanelsockerkaka med marinerade jordgubbar

19 apr, 2022 
AvLinn Grubbström
Recept på grillad kanelsockerkaka med marinerade jordgubbar
Har du inte testat att grilla efterrätten ännu så är det dags i år! Kanelsockerkakan får en spröd fin yta och serveras med marinerade jordgubbar och färskostkräm.
Annons
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Grillad kanelsockerkaka med marinerade jordgubbar

Grillen ger kakan en spröd yta som passar perfekt med färskostskräm och bär.

Grilla kanelsockerkaka och servera med marinerade jordgubbar

4 portioner

Annons

Du behöver:

75 g smör
2 ägg
170 g (ca 2 dl) socker
1 tsk vaniljsocker
180 g (3 dl) vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
½ tsk stött kardemumma
1 dl mjölk

Färskostskräm:

2 dl vispgrädde
75 g naturell färskost
2 msk florsocker

Marinerade jordgubbar:

500 g jordgubbar
1 lime
1 tsk koncentrerad flädersaft

Garnering:

4 stjälkar mynta

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och luftigt. Tillsätt smöret och vispa ihop ordentligt.
  2. Sikta ner vetemjöl, bak- pulver, kanel och kardemumma i smeten. Vänd ihop och rör sist ner mjölken med en slickepott.
  3. Klä en avlång brödform, ca 10x25 cm, med bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda kakan i ca 50 minuter. Låt svalna på ett ugnsgaller.
  4. Vispa grädden luftig. Vispa ner färskost och florsocker i grädden. Ansa jordgubbarna och skär dem i kvartar. Vänd ner bären i färskpressad limesaft och flädersaft och låt dra i lagen i 10 minuter.
  5. Skär kakan i tjocka bitar och grilla dem 2–3 minuter på varje sida. Servera med färskostskräm och marinerade jordgubbar. Garnera med färsk mynta.

Foto: Columbus Leth

Annons