Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Grillad hel kyckling med het mangosalsa

01 apr, 2016
AvRedaktionen
Grillad hel kyckling med het mangosalsa.
Lägg kyckling på grillen i sommar! Förutom att det är gott är det ett miljövänligare alternativ än rött kött. Speciellt om du väljer ekologisk kyckling. Servera med en god mangosalsa och ett gott surdegsbröd eller tunnbröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Grillad kyckling:

1 tsk salt

2 msk hoisinsauce

1 hel Rekokyckling

Gör så här:

Blanda salt och hoisinsauce, pensla på kycklingen in och utvändigt. Värm grillen och rosta kycklingen cirka 1 1⁄2 timme tills den är mör och köttet börjar lossna från benen.

Mangosalsa:

4 st mogna mango

1 mild röd chili

1 knippe/kruka färsk koriander

Gör så här:

Skala mangon med en potatisskalare och skär i bitar, skär runt kärnan som är platt och hård. Strimla chilin fint och hacka koriandern grovt. Blanda med mangon.

Grillad hel kyckling med het mangosalsa.
Grillad hel kyckling med het mangosalsa.

Recept: Titti Qvarnström

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons