Grillad havskräfta med grillad romansallad och krämig dilldressing
Har du inte provat att grilla sallad förut är det verkligen dags!
4 portioner
Du behöver:
8 havskräftor
1 litet romansalladshuvud
Olivolja
2 msk hackad färsk dill
1 dl grekisk yoghurt
1 dl crème fraiche
1 citron
Salt och nymalen svartpeppar
8 skivor baguette
Gör så här:
- Snitta havskräftsstjärtarna på längden, pensla dem med olivolja och krydda med salt och peppar. Skölj och halvera salladen, pensla den med olja.
- Hacka dillen och blanda med yoghurt och crème fraiche. Riv skalet av citronen. Snitta citronen och grilla snittytan. Grilla samtidigt salladen och brödet, grilla sedan havskräftorna i cirka 2 minuter.
- Smaksätt dressingen med lite av den grillade citronen och rivet citronskal. Smaka av med salt och peppar.
- Pressa lite grillad citron över havskräftorna och servera dem med grillad sallad, dressing och grillat bröd.
Foto: Betina Hastoft