Grillad havskräfta med grillad romansallad och krämig dilldressing

Recept på grillad havskräfta med grillad romansallad och krämig dilldressing

Betina Hastoft
Bara det finaste är nog när det är dags att inviga grillen! Så varför inte grilla havkräftor och romansallad och servera med en krämig dilldressing?
15 mars, 2022
Såser och röror till grillat
1:11

Efter reklamen: Såser och röror till grillat

(1:11)

Slå på ljud

Grillad havskräfta med grillad romansallad och krämig dilldressing

Har du inte provat att grilla sallad förut är det verkligen dags!

Bjud på grillad havskräfta med grillad romansallad och krämig dilldressing
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

8 havskräftor
1 litet romansalladshuvud
Olivolja
2 msk hackad färsk dill
1 dl grekisk yoghurt
1 dl crème fraiche
1 citron
Salt och nymalen svartpeppar
8 skivor baguette

Gör så här:

  1. Snitta havskräftsstjärtarna på längden, pensla dem med olivolja och krydda med salt och peppar. Skölj och halvera salladen, pensla den med olja.
  2. Hacka dillen och blanda med yoghurt och crème fraiche. Riv skalet av citronen. Snitta citronen och grilla snittytan. Grilla samtidigt salladen och brödet, grilla sedan havskräftorna i cirka 2 minuter.
  3. Smaksätt dressingen med lite av den grillade citronen och rivet citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  4. Pressa lite grillad citron över havskräftorna och servera dem med grillad sallad, dressing och grillat bröd.

Foto: Betina Hastoft