Grillad halloumi med räkor

  • AvRedaktionen
Grillad halloumi med räkor.
Salt gnisslig halloumi passar utmärkt med heta räkor. Servera med färsk timjan och önskad färdig dipp, het salsa, aioli eller sweet chili-sås.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

6–8 personer

Du behöver:

400 g MSC-märkta tigerräkor

200 g halloumi

1 msk chiliolja

salt

färskmalen svartpeppar

1 burk (ca 300 g) het salsa

1 dl färsk timjan

Gör så här:

Skala räkorna, låt stjärten sitta kvar. Skär halloumin i tärningar, beräkna en bit per räka. Trä upp en räka och en halloumibit på spett, pensla med chiliolja och grilla 2 minuter på varje sida på grill eller i grillpanna. Servera med önskad dipp och färsk timjan.

Grillad halloumi med räkor.
Grillad halloumi med räkor.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!