Grillad halloumi med matvete-tabbouleh

Recept på grillad halloumi med matvete-tabbouleh

Betina Hastoft
Inte nog med att halloumi är som gjort för att läggas på grillen så är det ett suveränt alternativ till kött! Ät tillsammans med en matvete-tabbouleh med smak av frisk mynta och citron.
02 juli, 2021
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Grillad halloumi med matvete-tabbouleh

Halloumi är alltid en favorit att lägga på grillen!

Bjud på grillad halloumi med matvete-tabbouleh
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

300 g matvete
4 tomater
15 gula körsbärstomater
1 gurka
1 rödlök
½ knippe bladpersilja
1 näve färsk mynta
500 g halloumi
Olivolja till grillning

Dressing:

1 ekologisk citron
2 msk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Häll kallt vatten över de kokta grynen och låt rinna av i en hålsil.
  2. Skär de stora tomaterna i tärningar och dela körsbärstomaterna. Dela gurkan på längden och ta bort kärnhuset. Skär resten i små tärningar. Hacka rödlök och kryddörterna fint (spar lite grönt till garnering).
  3. Blanda med matvete, tomater och gurka. Blanda dressingen: citronskal och -saft, olivolja, salt och peppar.
  4. Skär osten i skivor, pensla med olivolja och grilla i 4–5 minuter på varje sida. Blanda ner dressingen i salladen och servera.

Recept: Line Heidi Nielsen, Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Betina Hastoft

Missa inte

Flatbread med zucchini och baba ganoush

ALLT går att grilla – till och med såsen!

Halloumiburgare med tomatsalsa och avokadokräm

Om du gillar halloumi – testa den här burgaren!

Grillade blomkålskotletter med gremolata

Supergott, grönt och grillvänligt!