Grillad fläskfilé med parmesantäcke
- AvRedaktionen
Fläskfilé är en av våra mest populära köttbitar på grillen. Testa en ny variant där köttet bankas ut tunt och gratineras med parmesan.
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
750 g fläskfilé
1 lime (saft från en halva plus klyftor till servering)
50 g finriven parmesan
1 dl slätbladig persilja (hackad)
havssalt
Gör så här:
Blanda mycket fint riven parmesan och persilja i en vid skål. Skär fläskfilén i tunna skivor och banka ut dem mellan plastfolie med hjälp av en kavel. pressa över en halv lime och salta köttet. Grilla ca 1 minut på varje sida tills köttet fått färg. tag bort från grillen och vänd varje köttskiva i parmesan. lägg tillbaka på grillen och fortsätt grilla tills osten smält och blivit gyllene.
Av: David Rood
Foto: David Munns