Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Fylld rödlök med färskost och soltorkade tomater

05 maj, 2017
AvRedaktionen
Fylld rödlök med färskost och soltorkade tomater.
Ugnsbakad lök blir söt och mjuk i smaken. Passar bra som tillbehör till grillat kött eller lax. Här med färskost, soltorkade tomater och basilika.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

6 rödlökar

200 g färskost

10–12 soltorkade tomater

färsk basilika

salt och peppar

Gör så här:

Skär av ett lock på rödlöken och gröp försiktigt ut en del av innehållet. Nästan lättast med hjälp av en tesked. Blanda osten med finhackade tomater och basilika. Fyll lökarna med ostblandningen och ställ dem på ett ugnsfast fat. Eventuellt får man skära av en bit av roten för att de ska kunna stå plant. Grilla dem mitt i ugnen på 200° i cirka 15 minuter.

Fylld rödlök med färskost och soltorkade tomater.
Fylld rödlök med färskost och soltorkade tomater.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons