Fylld rödlök med färskost och soltorkade tomater

Fylld rödlök med färskost och soltorkade tomater.
Ugnsbakad lök blir söt och mjuk i smaken. Passar bra som tillbehör till grillat kött eller lax. Här med färskost, soltorkade tomater och basilika.
Annons

4 personer
Tid: 30 minuter

Du behöver:

6 rödlökar
200 g färskost
10–12 soltorkade tomater
färsk basilika
salt och peppar

Gör så här:

Skär av ett lock på rödlöken och gröp försiktigt ut en del av innehållet. Nästan lättast med hjälp av en tesked. Blanda osten med finhackade tomater och basilika. Fyll lökarna med ostblandningen och ställ dem på ett ugnsfast fat. Eventuellt får man skära av en bit av roten för att de ska kunna stå plant. Grilla dem mitt i ugnen på 200° i cirka 15 minuter.

Annons
Annons
Fylld rödlök med färskost och soltorkade tomater.
Fylld rödlök med färskost och soltorkade tomater.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

[newsletter]

Dela på:

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN:


Annons

Laddar