Grillad caprese-burgare i briochebröd

Recept på grillad caprese-burgare i briochebröd

Betina Hastoft
Vår grillade caprese-burgare görs på högrevsfärs, serveras med grillad paprika och pesto i ett saftigt briochebröd.
19 april, 2022
7 tips för att lyckas med dina hamburgare
0:58

Efter reklamen: 7 tips för att lyckas med dina hamburgare

(0:58)

Slå på ljud

Grillad caprese-burgare i briochebröd

Italien möter USA och det blir en match made in heaven.

Bjud gästerna på grillade caprese-burgare i briochebröd
Betina Hastoft

2 portioner

Du behöver:

1 röd spetspaprika
250 g högrevsfärs
Salt och peppar
2 briochehamburgerbröd
4 msk pesto
½ frisésalladshuvud
2 skivor bifftomat
4 skivor gul tomat
50 g buffelmozzarella
Svartpeppar
1 näve färsk basilika

Gör så här:

  1. Grilla paprikan tills skalet svartnar och bubblar upp. Låt svalna lite i en plastpåse, ta sedan ut paprikan och dra av skalet och skär paprikaköttet i fjärdedelar.
  2. Forma köttet till två platta biffar och smaka av med salt och peppar. Grilla biffarna på grillen i cirka två minuter på varje sida.
  3. Dela briochebrödet och grilla det hastigt på grillen.
  4. Bred pesto på hamburger-bröden. Fyll brödet med sallad, burgare, tomatskivor, grillad paprika och skivad mozzarella. Toppa med färskmalen svartpeppar, lägg på massor av färsk basilika och servera direkt.

Foto: Betina Hastoft