Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Grillad caprese-burgare i briochebröd

19 apr, 2022 
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på grillad caprese-burgare i briochebröd
Vår grillade caprese-burgare görs på högrevsfärs, serveras med grillad paprika och pesto i ett saftigt briochebröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 tips för att lyckas med dina hamburgareBrand logo
7 tips för att lyckas med dina hamburgare

Grillad caprese-burgare i briochebröd

Italien möter USA och det blir en match made in heaven.

Bjud gästerna på grillade caprese-burgare i briochebröd

2 portioner

Du behöver:

1 röd spetspaprika
250 g högrevsfärs
Salt och peppar
2 briochehamburgerbröd
4 msk pesto
½ frisésalladshuvud
2 skivor bifftomat
4 skivor gul tomat
50 g buffelmozzarella
Svartpeppar
1 näve färsk basilika

Gör så här:

  1. Grilla paprikan tills skalet svartnar och bubblar upp. Låt svalna lite i en plastpåse, ta sedan ut paprikan och dra av skalet och skär paprikaköttet i fjärdedelar.
  2. Forma köttet till två platta biffar och smaka av med salt och peppar. Grilla biffarna på grillen i cirka två minuter på varje sida.
  3. Dela briochebrödet och grilla det hastigt på grillen.
  4. Bred pesto på hamburger-bröden. Fyll brödet med sallad, burgare, tomatskivor, grillad paprika och skivad mozzarella. Toppa med färskmalen svartpeppar, lägg på massor av färsk basilika och servera direkt.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons