Grillad burgare i briochebröd med chilimajo

Recept på grillad burgare i briochebröd med chilimajo

Peter Kam
En klassisk grillad hamburgare blir aldrig fel. Vår variant serveras i briochebröd tillsammans med chilimajo för extra sting. Passar både köttätare och vegetarianer!
02 juli, 2021
1:11

Efter reklamen: Såser och röror till grillat

(1:11)

Grillad burgare i briochebröd med chilimajo

Alltid gott att testa lite nya smaker i burgare.

Så gör du grillade burgare i briochebröd med chilimajo
Peter Kam

4 portioner

Du behöver:

500 g köttfärs, högrevsfärs eller vegofärs
Salt och svartpeppar
1 zucchini
2 tomater
2 msk olivolja
4 skivor cheddarost
4 brioche-hamburgerbröd
50 g sallatsblad
1 tråg smörgåskrasse

Chilimajonnäs:

2 dl majonnäs
½ tsk chilisås, typ Heinz
1 tsk sambal oelek

Gör så här:

  1. Börja med att röra ihop chilimajon. Blanda ingredienserna i en skål.
  2. Förbered och tänd grillen. Forma fyra biffar av köttfärsen. Krydda med salt och peppar. Skölj zucchinin och skär i ½ cm tunna skivor. Skölj tomaterna och skär i1 cm tjocka skivor.
  3. Pensla tomat- och zucchiniskivorna med lite olja. Grilla tills de får fina grillränder. Grilla biffarna. Vänd när de fått grillränder på ena sidan. Lägg 1 skiva ost på varje biff när de nästan är klara.
  4. Värm hamburgerbröden i kanten av grillen. Bred lite chilimajo på varje bröd och lägg ihop med sallat, biff, tomat och zucchini. Toppa gärna med lite smörgåskrasse.

Recept: Line Heidi Nielsen, Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Betina Hastoft

Missa inte

4 heta grilltrender (och recepten) vi satsar på 2021

Går det att äta så går det att grilla!

Ta genvägar till att grilla vego i sommar

Tänd grillen!

Sommarens hetaste grillmiddag – laga alla rätter på grillen

Perfekt att kunna laga alla rätter på grillen!