Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Grillad banan med hemmagjord glass

22 apr, 2020 
AvRedaktionen
Recept på grillad banan med hemmagjord glass
Grillad banan och hemmagjord glass – jackpott! Gott, krämigt och en favorit för hela familjen. Garnera med apelsinsirap.
Annons

6 portioner

Grillad banan och hemmagjord glass – svårt att motstå!

Du behöver:

6 små bananer

Apelsinsirap:

1 vaniljstång

½ dl pressad apelsin

100 g muscovadosocker

3 kardemummafrön

Krämig vaniljglass:

1 vaniljstång

5 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk

Garnering:

Röd harsyra eller ätbara blommor

Gör vaniljglassen så här:

  1. Börja med glassen. Skrapa ur vaniljstången.
  2. Vispa grädden med fröna från vaniljstången.
  3. Vänd ner den kondenserade mjölken.
  4. Häll upp i en form, frys i minst 5 timmar.

Gör apelsinsirapen så här:

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Blanda alla ingredienser till sirapen i en kastrull och koka tills den tjocknar, håll koll så det inte bränns.
  3. Ta av den från värmen.

Gör grillad banan så här:

  1. Lägg bananerna på grillen och vänd dem varje minut i totalt 10–12 minuter tills skalet är svart och bananen mjuk.
  2. Skär ett snitt i varje banan, ta bort lite skal och häll i sirapen.
  3. Öppna de varma bananerna.
  4. Klicka upp skopor av vaniljglass och ringla sirapen över glass och banan.
  5. Garnera gärna med ätbara blommor eller örter.
Recept på grillad banan med hemmagjord glass
Grillad banan med hemmagjord glass.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons