Grillad banan med hemmagjord glass

Recept på grillad banan med hemmagjord glass

Grillad banan och hemmagjord glass – jackpott! Gott, krämigt och en favorit för hela familjen. Garnera med apelsinsirap.
22 april, 2020

6 portioner

Grillad banan och hemmagjord glass – svårt att motstå!

Du behöver:

6 små bananer

Apelsinsirap:

1 vaniljstång

½ dl pressad apelsin

100 g muscovadosocker

3 kardemummafrön

Krämig vaniljglass:

1 vaniljstång

5 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk

Garnering:

Röd harsyra eller ätbara blommor

Gör vaniljglassen så här:

  1. Börja med glassen. Skrapa ur vaniljstången.
  2. Vispa grädden med fröna från vaniljstången.
  3. Vänd ner den kondenserade mjölken.
  4. Häll upp i en form, frys i minst 5 timmar.

Gör apelsinsirapen så här:

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Blanda alla ingredienser till sirapen i en kastrull och koka tills den tjocknar, håll koll så det inte bränns.
  3. Ta av den från värmen.

Gör grillad banan så här:

  1. Lägg bananerna på grillen och vänd dem varje minut i totalt 10–12 minuter tills skalet är svart och bananen mjuk.
  2. Skär ett snitt i varje banan, ta bort lite skal och häll i sirapen.
  3. Öppna de varma bananerna.
  4. Klicka upp skopor av vaniljglass och ringla sirapen över glass och banan.
  5. Garnera gärna med ätbara blommor eller örter.
Recept på grillad banan med hemmagjord glass

Grillad banan med hemmagjord glass.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Grillad persikogalette – sommarens bästa efterrätt

Grillad banan med romsirap och läcker vaniljsås

Bjud på grillad ananas med vit chokladmousse

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: