Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Grillad ananas med romsås och vaniljglass

29 maj, 2025
Recept på grillad ananas med romsås och vaniljglass
Rikke Westesen
När grillen ändå är igång är det lika bra att laga även efterrätten på gallret. Grilla ananas och servera med en god romsås och vaniljglass – mums!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du mangoglass på fem minuterBrand logo
Så gör du mangoglass på fem minuter

Grillad ananas med romsås och vaniljglass

Sommarens godaste dessert!

Grillad ananas med romsås och vaniljglass
Fotograf RIkke WestesenRikke Westesen

6 bufféportioner

Annons

Tid: 20 minuter

Du behöver:

Romsås:

½ lime
2 tsk färsk ingefära
1 dl mörk rom
½ dl rörsocker
1 msk kallt smör

Grillad ananas:

1 ananas

Till servering:

2 msk osaltade pistaschnötter utan skal
Vaniljglass

Gör så här:

  1. Pressa saften ur limen i en kastrull. Finriv ingefäran och lägg i den. Tillsätt rom och rörsocker. Koka upp på medelvärme och låt sjuda tills sockret smält och såsen reducerats något. Ta kastrullen från värmen och vispa ner smöret till en glansig sås.
  2. Värm grillen. Skär bort toppen och botten på ananasen. Skär bort skalet och dela ananasen och i fyra klyftor. Skär bort den hårda mittendelen och dela varje klyfta i tre avlånga bitar (totalt 12 st). Trä bitarna på grillspett och grilla på hög värme i 2–3 minuter per sida.
  3. Servering: Lägg upp den grillade ananasen på ett stort fat eller i små skålar.
  4. Hacka pistaschnötterna grovt och strö över ananasen. Ringla den varma romsåsen över. Servera med vaniljglass.

Foto: Rikke Westesen

Annons