Grillad ananas med romsås och vaniljglass
29 maj, 2025
När grillen ändå är igång är det lika bra att laga även efterrätten på gallret. Grilla ananas och servera med en god romsås och vaniljglass – mums!
Annons
Grillad ananas med romsås och vaniljglass
Sommarens godaste dessert!
6 bufféportioner
Annons
Tid: 20 minuter
Du behöver:
Romsås:
½ lime
2 tsk färsk ingefära
1 dl mörk rom
½ dl rörsocker
1 msk kallt smör
Grillad ananas:
1 ananas
Till servering:
2 msk osaltade pistaschnötter utan skal
Vaniljglass
Gör så här:
- Pressa saften ur limen i en kastrull. Finriv ingefäran och lägg i den. Tillsätt rom och rörsocker. Koka upp på medelvärme och låt sjuda tills sockret smält och såsen reducerats något. Ta kastrullen från värmen och vispa ner smöret till en glansig sås.
- Värm grillen. Skär bort toppen och botten på ananasen. Skär bort skalet och dela ananasen och i fyra klyftor. Skär bort den hårda mittendelen och dela varje klyfta i tre avlånga bitar (totalt 12 st). Trä bitarna på grillspett och grilla på hög värme i 2–3 minuter per sida.
- Servering: Lägg upp den grillade ananasen på ett stort fat eller i små skålar.
- Hacka pistaschnötterna grovt och strö över ananasen. Ringla den varma romsåsen över. Servera med vaniljglass.
Foto: Rikke Westesen
Annons