Grillad ananas med kanelsirap och kokosglass

Recept på grillad ananas med kanelsirap och kokosglass

Betina Hastoft
Tankarna förs till tropikerna med en ananas på grillen som serveras med kanelsirap och kokosglass. Barnsligt gott!
15 mars, 2022
Prosecco popsicles med röda bär – så gör du isglass med mouserande vin
0:51

Efter reklamen: Prosecco popsicles med röda bär – så gör du isglass med mouserande vin

(0:51)

Slå på ljud

Grillad ananas med kanelsirap och kokosglass

Så god sirap – perfekt till de flesta desserter med frukt och glass.

Så grillar du ananas och serverar med kanelsirap och kokosglass
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

1 liten ananas
½ vaniljstång
2 dl vatten
125 g socker
1 liten kanelstång
6 hela kardemummakapslar
4 nejlikor
1 krm sichuanpeppar eller rosépeppar

Till servering:

140 g kokossorbet

Gör så här:

  1. Skär ananasen i klyftor, behåll blasten. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna i en skål. Koka frön, vaniljstång och resterande ingredienser i en kastrull tills konsistensen är som en tjock sirap. Sila av kryddorna.
  2. Pensla snittytorna på ananasen med sirapen och grilla bitarna på bägge sidorna.
  3. Servera den grillade ananasen med kokossorbet. Ringla lite extra sirap över rätten innan servering.

Foto: Betina Hastoft