Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Griljerad halloumi – istället för julskinka

13 nov, 2018
AvRedaktionen
Vegetarisk julskinka - griljerad halloumi
Vill du dra ner på köttet i jul eller bara testa något nytt? Griljerad halloumi ett utmärkt alternativ till den klassiska julskinkan. Den söta senapsgriljeringen passar perfekt tillsammans med den salta osten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Griljerad halloumi – istället för julskinka!
Griljerad halloumi. Foto: Lina Eidenberg Adamo

Du behöver:

750 g Fontana Halloumi i en bit

1 ägg

2 msk grov, skånsk senap

2 msk dijonsenap

1 dl ströbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg halloumin på ett bakplåtspapper på en plåt. Baka i 30 min.
  3. Ta ut halloumin och höj värmen till 225 grader.
  4. Blanda ägg och senap. Pensla halloumin med ägg- och senapsblandningen och strö sedan på ströbröd.
  5. Baka i ytterligare 10 minuter så griljeringen får fin färg.
  6. Ta ut och skiva upp.
  7. Serveras halloumin varm, förslagsvis på knäckebröd med senap.

Mer vegetarisk julmat hittar du här >>

Vegetarisk julmat från Paradiset.
Vegetarisk julmat från Paradiset.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons