Griljerad halloumi – istället för julskinka

Vill du dra ner på köttet i jul eller bara testa något nytt? Griljerad halloumi ett utmärkt alternativ till den klassiska julskinkan. Den söta senapsgriljeringen passar perfekt tillsammans med den salta osten.
13 november, 2018
Griljerad halloumi – istället för julskinka!

Griljerad halloumi. Foto: Lina Eidenberg Adamo

Du behöver:

750 g Fontana Halloumi i en bit

1 ägg

2 msk grov, skånsk senap

2 msk dijonsenap

1 dl ströbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg halloumin på ett bakplåtspapper på en plåt. Baka i 30 min.
  3. Ta ut halloumin och höj värmen till 225 grader.
  4. Blanda ägg och senap. Pensla halloumin med ägg- och senapsblandningen och strö sedan på ströbröd.
  5. Baka i ytterligare 10 minuter så griljeringen får fin färg.
  6. Ta ut och skiva upp.
  7. Serveras halloumin varm, förslagsvis på knäckebröd med senap.

Mer vegetarisk julmat hittar du här >>

Vegetarisk julmat från Paradiset.

Vegetarisk julmat från Paradiset.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: