Gratinerade musslor med örtsmör

Recept på gratinerade musslor med örtsmör

Lyxa till det med musslor! Dessa gratinerade musslor med örtsmör är fulla av smak. Servera gärna med citron till.
18 december, 2019

4 portioner

Du behöver:

500 g gröna musslor

Örtsmör:

3 msk smör

1 klyfta vitlök

2 skivor parmaskinka

4 msk finhackad persilja

1/2 tsk torkade chiliflingor

1 msk rivet citronskal

40 g parmesan

Salt och svartpeppar

Till servering:

Citron i klyftor

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 250°.
  2. Är musslorna hela så öppna dem och släng de tomma skalhalvorna.
  3. Låt smöret bli rumsvarmt i en skål.
  4. Skala och hacka vitlöken riktigt fint.
  5. Skär parmaskinkan i små bitar.
  6. Rör ihop smöret med vitlök, parmaskinka, hackad persilja, chili, citronskal, färskriven parmesan och salt och peppar.
  7. Fördela smöret över musslorna.
  8. Gratinera i ugnen i ett par minuter i 250° eller ca 10 minuter i 225°, tills smöret blir gyllene.
  9. Låt svalna några minuter och servera gärna med citron till.
Recept på gratinerade musslor med örtsmör

Gratinerade musslor med örtsmör.

Av: Sanna Kekäläinen, Raisa Laine, Sari Sirén

Foto: Kirsi-Marja Savola

LÄS MER:

Kammusslor med brynt smör och basilika