Gratinerad penne med spenat, ricotta och mozzarella

Gratinerad penne med spenat, ricotta och mozzarella.

Krämig pasta med spenat, ricotta och mozzarella. Två olika ostar gör allting två gånger så gott! Grädda i ugnen och servera med bröd.
14 augusti, 2018

4 personer

Du behöver:

300 g penne

1 knippe salladslök

150 g babyspenat

1 dl grönsaksbuljong

250 g ricotta

salt

färskmald svartpeppar

125 g riven mozzarella

Till servering:

fullkornsciabatta

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen, till al dente.
  2. Skölj och strimla salladslöken. Skölj spenaten. Lägg dem i buljongen i en kastrull och låt puttra tills de mjuknat. Rör i ricotta och smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner den avrunna pastan i kastrullen och lägg sedan upp i en smord ugnsform. Toppa med riven mozzarella och grädda i ugnen 10 –12 minuter tills mozzarellan smält och är gyllene.
  4. Servera med bröd.
Gratinerad penne med spenat, ricotta och mozzarella.

Gratinerad penne med spenat, ricotta och mozzarella.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Stine Christiansen

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: