Grapefruktbellini med rosmarin

Grapefruktbellini med rosmarin.

Bellini är en underbar och lyxig champagnedrink. Här med den härliga kombinationen rosmarin och grapefrukt. En garanterad succé på festen!
09 mars, 2018

4 drinkar

Tid: 15 minuter + tid för sockerlagen att svalna

Du behöver:

12 cl rom

1,2 dl rosmarinsockerlag

4 dl grapefruktjuice flaska

1/2 flaska (ca 4 dl) champagne eller mousserande vin

Sockerlag:

1 1/2 dl vatten

1 1/2 dl strösocker

2 kvistar färsk rosmarin

Gör så här:

Börja med sockerlagen. Koka upp vatten och socker i en liten kastrull. Lägg i rosmarinkvistarna och koka ytterligare 5 minuter. Låt svalna och plocka sedan bort kvistarna.

Blanda rom, sockerlag och grapejuice i en kanna. Häll upp i 4 glas och toppa med välkyld champagne. Garnera med en kvist rosmarin.

Grapefruktbellini med rosmarin.

Grapefruktbellini med rosmarin.

Av: Linda Hansson

Foto: Emily Dahl

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: