Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Gräddyoghurtpinnar med björnbär och vanilj

26 jun, 2015 
AvRedaktionen
gräddyoghurtpinnar-recept
Krämiga och läskande yoghurtpinnar som fått fin smak och färg av björnbär. Doppa glassformen i hett vatten innan du försiktigt lirkar bort formen.
Annons
Gräddyoghurtpinnar med björnbär och vanilj.
Gräddyoghurtpinnar med björnbär och vanilj.

6–8 stycken

Tid: 4 1/2 timme

Du behöver:

2 dl vispgrädde

4 dl turkisk yoghurt

1 1/2 dl florsocker

150 g björnbär + 2 msk florsocker

1 tsk bourbon vanilla-pulver eller 2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Vispa grädden tjock. Blanda yoghurt, grädde och florsocker. Mosa björnbären med 2 matskedar florsocker och vaniljpulver och passera det genom en finmaskig sil ner i en skål så du får en slät bärsås. Fyll glassformar med lite yoghurtblandning och passerade björnbär, om vart annat. Frys i cirka 4 timmar. Vid servering: Doppa glassformen i hett vatten innan du försiktigt lirkar bort formen.

Annons