Så gör du din egen Nutella

Testa att göra din egen nutella!

Hemgjord Nutella passar utmärkt på nyrostat bröd och är mycket nyttigare än hasselnötskrämen du köper i affären. Dessutom är det mycket godare!
23 juli, 2018

ca 2 dl

Tid: 30 minuter

Ingredienser:

200 g hasselnötter

100 g mörk choklad

3 msk raw kokosolja (till exempel från Renée Voltaire)

3 msk flytande honung

1 krm flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Rosta hasselnötterna i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Mixa till en slät smet i en matberedare cirka 5 minuter. Tillsätt hackad choklad, kokosolja och honung.

Mixa helt slätt och fyll i en ren burk. Förvara i kylen. Ta fram i god tid före användning då krämen stelnar i kylen. Men den smälter lika fort på nyrostat bröd! Har den blivit fast och man absolut inte har tid att vänta på att den ska bli mjuk kan den skivas med en vanlig osthyvel. Krämen håller ca en vecka i kylen.

Hemgjord Nutella passar utmärkt på nyrostat bröd.

Hemgjord Nutella passar utmärkt på nyrostat bröd.

Av: Tove Nilsson
Foto: Jenny Grimsgård